Tips en Tricks

Hieronder staan wat tips en tricks waardoor een fotoshoot eenvoudiger en leuker wordt. Het moet natuurlijk ook leuk blijven voor jouw paard of hond zelf.


Tips en tricks die voor een goede fotoshoot zorgen


Het is belangrijk dat je voorbereid aan een fotoshoot begint. Ken je paard of hond goed, zodat je problemen kunt voorkomen.
Bedenk een locatie voor je paard of hond die ze al kent en bedenk ook wat jouw dier leuk vind en wat niet. Je wilt natuurlijk je paard of hond leuk op een foto hebben.


PAARDEN

Uitstraling:
Je wilt natuurlijk dat jouw paard mooi met de oren naar voren kijkt op de foto. Sommige vinden het mooi als het paard zichzelf groot maakt. Dit kun je doen met een voorwerp die jouw paard spannend en interessant vindt, hierdoor worden ze oplettend en maken zij zich groot voor het onwetende voorwerp. De meeste paarden vinden paraplu’s eng, wapperend zeil of doek. Als je van te voren weet waar jouw paard op reageert, kunnen we dit op een rustige manier toepassen tijdens de fotoshoot.

Geduld is een schone zaak. Niet elk paard staat uit zichzelf stil en de ander denkt alleen maar aan eten. Door geduld te hebben komt er altijd een momentje dat je paard leuk kijkt. Blijf dus gewoon lachen ook al is het paard vervelend. Je paard zou maar net iets interessants zien en dan heb ik het mooie moment te pakken.

Paarden geluidjes werken ook aardig. Meeste paarden reageren op een gehinnik van een ander paard. Let wel op dat je het geluid niet te vaak herhaald, anders zullen ze niet meer reageren.

Uitrusting:
Wil je zo natuurlijk mogelijk op de foto met je paard? Zonder teugels of het liefst met helemaal niks? Maak dan gebruik van een touw halster. Het touw is vrij dun en dit is makkelijk weg te werken in vergelijking met een halster of hoofdstel. Als je graag een hoofdstel wilt gebruiken haal dan van te voren de teugels eraf en vervang deze door een halstertouw. Hierdoor hebben we meer vrijheid met de fotoshoot en wordt het resultaat beter.

Controle:
Weet van te voren hoe je paard is en pas daar je fotoshoot op aan. Is je paard sterk en heeft hij of zij een eigen wil? Dan zou een hoofdstel met bit een optie zijn, zodat je niet meegesleurd wordt met je paard. Ook een klein zweepje kan wonderen doen.


honden

Uitstraling:
Ook bij jouw hond wil je natuurlijk dat hij of zij vrolijk kijkt. Net als bij paarden wil je dat de hond zijn oren naar voren doet. Bij honden is dit gelukkig een stuk makkelijker. Vaak als je tegen je hond praat met een hoge stem worden ze alert en gaan ze aandachtig naar je kijken.

Zorg er ook voor dat je niet te boos of streng bent voor je hond. Het moet natuurlijk wel leuk blijven! Laat hem of haar gerust even rennen om zijn energie te lossen, want model staan eist concentratie.
Speel gerust met je hond tijdens de fotoshoot. Hierdoor ontstaan vaak  leuke spontane foto’s en je hond vermaakt zich ook nog eens.

Positie:
Honden zijn vaak gericht op hun baasje. Het is dus makkelijker als je in de buurt blijft van je hond. De meeste honden eigenaren willen dat hun hond blijft zitten maar lopen vervolgens naar de fotografen, omdat ze niet in beeld willen staan. Sta gerust één tot twee meter van je hond. Als je in beeld staat kondigt dit de fotograaf wel aan. Vaak blijft de hond ook beter zitten, omdat je nog in zijn persoonlijke ruimte bent. Hierdoor kun je hem of haar ook beter corrigeren.

Attributen:
Vaak doen honden snoepjes wonderen. Hierdoor kun je ze ook belonen als ze het goed doen en gaan ze alert kijken naar de hand met een snoepje erin.

Speeltjes meenemen voor de hond is ook een tip. Deze zijn vertrouwd en je kunt ze ook inzetten als een beloning. Piep speeltjes trekken ook vaak de aandacht van de hond.

Wat altijd handig is om mee te nemen is een handdoek. Je weet maar nooit waar je hond ineens inrolt of doorheen rent. Ook heb je honden die snel kwijlen of een vies oog krijgen. Met een handdoek heb je dit snel opgelost!