OVER ONS

MARIJKE BEENS

Mijn levensreis

In mijn jeugd was ik al veel bezig met creatieve dingen. Ik knutselde graag en droomde vaak weg in mijn eigen fantasiewereld die ik combineerde met de realiteit. Ik ontdekte fotografie en maakte regelmatig foto’s van mijn paarden speelgoed en van echte paarden. Van die foto’s maakte ik stopmotions en ging ik video’s bewerken via een gratis software programma wat ik mijzelf heb aangeleerd. Uiteindelijk vond ik video’s maken enorm leuk en ging ik ook aan de slag met het maken van video’s. Voornamelijk van onze eigen paarden of de paarden van de stalling.

Als ik terug kijk naar deze tijd zat het maken van video’s altijd al in mij. Op mijn 16de wist ik niet wat voor opleiding ik wilde volgen, maar ik wist wel dat het iets creatiefs moest zijn. Ik wilde dingen creëren achter mijn computer, zoals ik dat vroeger deed met foto- en videobewerking. Uiteindelijk de studie Mediavormgeving Niveau 4 afgerond, waar ik de liefde voor film weer heb ontdekt en ook mijn ware liefde. Op de opleiding heb ik Coen leren kennen en hebben wij meteen geleerd hoe het is om samen te werken.

GET TO KNOW ME!

Paarden voor het leven

Vroeger was ik een echt pennymeisje. Mijn zus en ik reden wel twee keer in de week paard en mijn moeder af en toe. Die hielp voornamelijk mee of gaf lessen. Bos ritten en springen vond ik het allerleukste!

Uiteindelijk kocht mam goedkoop (door een blessure) een Fries paard over die zij voorheen altijd mocht rijden. Uiteindelijk werden het twee paarden, omdat pap toch stiekem ook wel een keer wilde hobbelen! Ons tweede paard werd dan ook een Noriker, zodat hij goed en lekker op het paard kon zitten. Helaas zijn beide paarden overleden en beschikken wij nu nog over Eros (Rheindlander en 23 jaar) en Sander (ook een Fries van 23 jaar). 

Wedstrijden heb ik vroeger gereden op de manage. Verder vind ik daar niks aan. Ik ben twee keer op ponykamp geweest bij Karin Huizer waar ik Natural Horsemanship had ontdekt. Verder rijd ik het liefst bosritten! Wij hebben het geluk ook dat we bij een prachtig natuur gebied wonen. Strandrit is leuk, maar ben ik snel op uit gekeken. Verder vond ik het een mega toffe ervaring om op Merens in de Ardennen te rijden. Wat een prachtige omgeving…